Marketing & management
Despre marketing afiliat si cat se castiga de acasa prin promovarea online

 

 

Dupa cum o arata anumite studii intreprinse, si la noi s-a dat de ceva timp startul la castiguri prin afiliere. Ce presupune acest proces? – Prin intermediul platformelor de afiliere(Profitshare, 2Parale etc) se realizeaza promovarea online a unor servicii sau produse in colaborare cu un furnizor(advertiser), iar afiliatul castiga bani din comisioanele oferite pentru fiecare vanzare. Desi la inceput poate parea complicat, este o chestiune de perseverenta si de alegere corespunzatoare a advertiserilor. Afiliatii obtin astfel  lunar venituri de 100-2500 RON sau chiar mai mult, iar asta doar lucrand de acasa. Ca rezultat, peste un sfert dintre acestia nu mai mizeaza pe alta sursa de venit.

 

Cine sunt afiliatii?

Conform datelor actuale, segmentul reprezentativ pentru acest statut il constituie tinerii cu varste intre 18 si 34 de ani. Bineinteles, un mare procent au studii universitare(40%) sau liceale(39%), iar 15% au beneficiat si de studii post-universitare. O mare parte dintre acestia locuiesc in Bucuresti, zona urmata in top de Iasi si Timis. Cei mai de succes au inceput afilierea inca din 2013. Un mare procent(peste 70%) sunt de sex masculin, 59% dintre toti afiliatii sunt necasatoriti, iar 82% lucreaza exclusiv de acasa.

 

Cum se realizeaza promovarea produselor si serviciilor?

Clasamentul este condus de retelele sociale, in tandem cu blogurile personale. Site-urile deja specializate in marketing online si cele ce promoveaza continut de nisa intregesc lista celor 3 pozitii fruntase. Metodele de atragere a cumparatorilor presupun atat promovarea in retele sociale, cat si pe baza motoarelor de cautare  – prin Search Engine Optimization si Pay Per Click.

 

Care sunt domeniile cele mai de succes?

Schema pe care deopotriva advertiserii, cat si afiliatii par sa o urmeze cu succes are ca prima pozitie comertul Fashion, cu peste 50%. In acelasi timp, cei ce se axeaza pe Electronice si IT au sanse similare de succes. Pe pozitia a treia identificam Cosmetice si Carti.

 

Cum sunt selectati advertiserii?

Pentru a obtine castigurile scontate si a garanta cumparatorilor ca ofertele promovate sunt de incredere, afiliatul trebuie sa se asigure ca advertiserul are o reputatie bine consolidata, ca ofera comisioane cat se poate de bune si ca are un sistem de termeni si conditii bine pus la punct. Pe aceasta lista mai mentionam prezenta uneltelor solide de promovare, oferta ce include categorii cautate in Romania si un procentaj cat mai redus la respingerea comisioanelor inregistrate. Desi nu foarte greu de intuit, cele mai profitabile perioade raman in continuare sarbatorile, evenimentele de sezon si campaniile de reduceri.

 

Date preluate din articolul acesta de pe wall-street.ro

About