Marketing & management
Cum loializam clientii restaurantelor?

 

 

Avem nevoie de clienţi încântaţi. Clienţii mulţumiţi nu sunt de ajuns”, spune Chris Daffy in cartea lui “Client o dată, client mereu” referindu-se la nevoia afacerilor de a pune in centrul preocuparilor lor uimirea clienților, obținerea de la aceștia a unui “UAU!!!” sincer.

“Clientul nostru, stapanul nostru!”, auzi asta mai tot timpul la majoritatea micilor sau marilor intreprinzatori. Dar ne întrebăm, oare asa sa fie? Cred ei cu adevarat acest lucru sau este doar o forma de a-si arata siesi ca aplica tehnicile de marketing corecte? Se poate ca restaurantul sau fast-food-ul tau sa fie unul dintre cele mai apreciate din oras. Stim asta. Clientii iti trec pragul sau te cauta la telefon pentru ca mancarea de la tine este cea mai buna sau pentru ca se simt extraordinar in spatiul amenajat de tine sau, mai simplu, pentru ca mancarea pe care o comanda acasa sau la birou ajunge repede si calda la destinatie.


Dar, te-ai gandit vreodata cati dintre clientii care au comandat vreodata revin la tine? Si daca revin, de cate ori fac acest lucru, cat cumpara intr-un an, care este valoarea pe care fiecare dintre ei o aduce afacerii tale? Care sunt clientii pentru care ai da orice sa nu ii pierzi? Ti-ar placea sa stii cand este ziua de nastere a acestora, pentru a le arata cat de mult conteaza ei pentru afacerea ta? Vremurile prin care trecem solicita la maximum imaginatia fiecarui om de afaceri, pentru a face din fiecare client un partener pe viata. Te invităm să ai curajul sa-ţi cunoşti clientii. Efortul este minim si succesul, garantat.

About